0400 198 936

Kutsu

Tule suojelemaan mustaa mehiläistä! Mehiläishoitajat turvaavat uhanalaisen lajin jälkeläisten tuotannon ja lajin elinvoimaisuuden. Kun ryhdyt kummiksi suojelutyöhön, saat pelastettua pörriäisiä ja sitä kautta siivun maailmaa.

Musta mehiläinen on uhanalainen laji 

Ryhdy mustan mehiläisen suojelutyön kummiksi! Voit pelastaa ekosysteemiä pienillä teoilla.

Ala tukijaksi valitsemalla sopivin vaihtoehto:

A Satokausikummi 2022

Satokausikummi tukee suojelutyötä vuoden ajan. Nuottivaaran Hunajan mustat mehiläiset saavat kummien suojelupaketin.

Syksyn sadosta lähetetään satokausikummeille kiitokseksi tuesta 2 mustan mehiläisen hunajapurkkia. Satokausikummius maksaa 59 €.

B Jatkuvan suojelutyön kummi

Pysyvän kummin jäsenyys vastaa satokausikummiutta, mutta se uudistuu automaattisesti vuosittain. Jäsenyyden voi irtisanoa milloin tahansa. Irtisanominen astuu voimaan seuraavasta vuodesta. Jatkuvan suojelutyön kummius maksaa 49 € vuosittain.

Taustaa

Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry on Suomen Mehiläishoitajain Liiton jäsenyhdistys. Yhdistyksen myötä  tumman mehiläisen suojelutyö sai paremmat edellytykset.

Jorma Taipaleenmäki Nuottivaaran Hunajasta kuuluu tumman mehiläisen suojeluyhdistyksen jäseneksi. Mustan mehiläisen suojelutyö on yhdistyksen tarhaajien sydämen asia.

Lisätietoja
Jorma Taipaleenmäki, tuottaja, pakkaaja
Nuottivaaran Hunaja
jorma (at) lahihunajaa.com
Puh. 0400 198 936

Kennoilla olevien Pohjolan tumman mehiläisen kuvat, Tarja Ollikka, SML ry. Kuningatar on merkitty väritäplällä, ja se on muita isompi.

Pelasta pörriäinen

Osallistumislomake. Täytä tietosi, ja olet saman tien mukana tärkeässä suojelutyön tukemisessa. Kiitos kummeille!

Ryhdyn mustan mehiläisen suojelutyön kummiksi

    Kummin tiedot

  • Tilisiirto sähköpostitse. Hinnat euroja, sis. alv 24 %.

 

En ole robotti.

Apis Mellifera Mellifera

Eurooppalainen tumma hunajamehiläinen on paremmin tunnettu nimellä pohjoismainen musta mehiläinen. Rotu on sopeutunut pohjoisiin karuihin olosuhteisiin. Suomeen se tuotiin 1750-luvulla.

Sata vuotta myöhemmin Apis Mellifera Mellifera oli maailman laajimmalle levinnyt ja yleisin mehiläisrotu. Kahdensadan vuoden päästä 1960-luvulla mehiläisrotu hävisi lähes kokonaan.

Kannan suojeluun herättiin Euroopassa 1980-luvulla. Geenivarasto haluttiin säilyttää. Suomessa Tumman mehiläisen suojelutyöhön perustettiin oma yhdistys vuonna 2017. Siitä vastaa Suomen Tumman Mehiläisen Hoitajat ry, joka on Suomen Mehiläishoitajain Liiton jäsenyhdistys.

Nuottivaaran Hunajan mehiläistarhaaja, yrittäjä Jorma Taipaleenmäki, on sekä liiton että yhdistyksen jäsen. Hän tukee kaikessa toiminnassaan mustan mehiläisen suojelutyötä.

– Auta sinäkin. Osallistu lähettämällä kummilomake!